A la carte

A la carte

Koude voorgerechten

Zeeuwse Platte oesters no.4
De Zeeuwse Platte word geroemd als dé koningin onder de oesters, met een zeer verfijnde smaak. Deze uniek smaak komt door de fijne aroma’s van alge  én vele zonuren die Zeeland rijk is

Per stuk € 3,75

Voorjaarssalade van kreeft met Coquille st. Jacques, mango, avocado créme, in vanilleolie gemarineerde trostomaat, wasabi-nootjes en groene tuinkruiden

€ 22,50

Tartaar van Schotse wilde zalmfilet met zalmmousse, gemarineerde asperge, limoen cremeux en een vinaigrette van venkel, komkommer en groene appel

€ 17,50

Terrine van gerookte eendenborstfilet en eendenlever met een bitterbal van gekonfijte eendenbout, crème van getruffeerde knolselderij en vijgencompote

€ 19,50

Steak tartaar van het Black Angus rund met een tosti van eendenlever, gebakken kwarteleitje, truffelmayonaise en een créme van geroosterde ui

€ 18,50

Vitello Tonnato
Dungesneden zacht gegaarde kalfstaartstuk van de Lindenhoff Boerderij met een tonijnmayonaise, zwarte olijven en tomaat en artisjok

€ 15,50

Soepen

Krachtige ossenstaartbouillon met oesterzwammen, bosui, eendenlever en Madeira

€ 10,50

Lichtgebonden romige kreeftensoep met ravioli van kreeft, asperge, zeekraal en Pernod

€ 12,50

Warme voor-/tussengerechten

In gistbeslag gefrituurde gamba’s met een saus van gamba, tomaat, chilipeper en gekonfijte appel

€ 19,50
Anjou-duif
Rosé gebraden borstfilet met een gekonfijte en daarna gefrituurde boutje, crème van bospeen, geglaceerde sjalotten en een rode port saus

€ 19,50

Hoofdgerechten vis

Gegrilde kreeft met groenten uit het seizoen, gegratineerd met bearnaisesaus en een jus van schaal en schelpdieren

Halve € 29,50 / Hele € 49,50

Rogvleugel
Rogvleugel filet met een garnituur van tomaat, bosui, kappertjes een botersaus van aceto balsamico

€ 28,50

Zeeduivel
In roomboter gebakken medaillons van zeeduivelfilet met garnituur van venusschelpen, venkel, voorjaarsgroenten, risotto en een witte wijn botersaus

€ 32,50

Rode Mul
In citrusolie gekonfijte mulfilet met een crème van geroosterde bataat, geglaceerde groenten, schuim van witte wijn en een pesto van amandel & peterselie

€ 32,50

Hoofdgerechten vlees

Gascogne kalf
Zachte gegaarde kalfsukade en kalfsbiefstuk met een crème van doperwten en munt, in ganzenvet gegaarde en daarna gegrilde Ratte aardappelen, voorjaarsgroenten en een rmorillesaus

€ 29,50

Black Angus rund
Tournedos van de runderhaas met truffeljus en bearnaisesaus

€ 32,50

Gebakken eendenlever supplement

€ 7,50

Hollands Kamper Lam
Lamsbout, lamsbiefstuk en lamskotelet gegratineerd met grove mosterd, peterselie en broodkruim, gepofte knoflook en een saus van honing, tijm en rozemarijn

€ 32,50

Iberico varken
Op de Big green Egg gegaarde buikspek, zacht gegaarde wang & gebakken secreto met gekarameliseerde appel, garnituren van wortel & ui en een saus van grove mosterd en dragon

€ 28,50

Brabantse Wal Asperges
supplement portie asperges met boter en ei
€ 7,50 per 3 stuks

Kaas

Kaas assortiment van de Lindenhoff boerderij met noten- vijgenbrood en garnituren

Klein (4 soorten) € 10,00
Groot (6 soorten) € 15,00

Nagerechten

Brownie van pure chocolade met cremeux van abrikoos, gel van abrikoos, bros van witte chocolade, vanille-ijs en chocoladeschuim

€ 12,50

Dessert van citroen en Lambada aardbeitjes met cremeux van basilicum, lemon curd en vanille-crème fraîche

€ 12,50

Crème brûllée met tonkabonen, gekarameliseerde amandelen en praline-roomijs

€ 12,50

Verassing van witte chocolade, kokos, mango en passievrucht

€ 12,50

Wijnarrangement € 7,00 per glas BOB-arrangement € 4,25 per glas

Door het gebruik van dagverse ingrediënten kan het gebeuren dat een product niet voorradig is of de juiste kwaliteit heeft. In overleg met u verzorgen wij dan een passend alternatief.

Neem contact op

Restaurant De Wachter

Dam 35
2952 AB Alblasserdam

T: 078-6990177
F: 078-6990178
E:info@restaurantdewachter.nl