A la carte

A la carte

Koude voorgerechten

Fines de Normandië no.3
Het zachte vlees van deze oester heeft een unieke smaak frisse, ziltige smaak met licht nootaroma. De smaak van deze oester representeert de zee die haar voedt: mooi en wild

Per stuk € 3,00

Zomerse salade van kreeft met Coquille st. Jacques, mango, avocado créme, in vanilleolie gemarineerde trostomaat, inktvismayonaise en groene tuinkruiden

€ 21,50

Rilette van licht gerookte dorade met een tempura van gamba, groene puntasperge, zoetzure komkommer, micro zuring en dille- limoenolie

€ 16,50

Watermeloen ingelegd met soja en chilipeper, Bayonne ham, mousse van yoghurt en limoen, roomkaas en een vinaigrette van meloen en koriander

€ 15,50

Steak tartaar van het Black Angus rund met een tosti van eendenlever, gebakken kwarteleitje, truffelmayonaise en een créme van geroosterde ui

€ 17,50

Vitello Tonnato
Dungesneden zacht gegaarde kalfstaartstuk van de Lindenhoff Boerderij met een tonijnmayonaise, zwarte olijven en tomaat en artisjok

€ 14,50

Soepen

Krachtige ossenstaartbouillon met oesterzwammen, bosui, eendenlever en Madeira

€ 9,50

Lichtgebonden romige kreeftensoep met ravioli van kreeft, venkel en Pernod

€ 10,50

Warme voor-/tussengerechten

In gistbeslag gefrituurde gamba’s met een saus van gamba, tomaat, chilipeper en gekonfijte appel

€ 17,50

Anjou – duif
Rosé gebraden borstfilet met een gekonfijt en daarna gefrituurd boutje, crème van bospeen, geglaceerde sjalotten en een rode portsaus

€ 18,50

Hoofdgerechten vis

Gegrilde kreeft met zomergroenten, gegratineerd met bearnaisesaus en een jus van schaal en schelpdieren

Halve € 27,50 / Hele € 49,50

Kabeljauw
Gebakken kabeljauwrugfilet met een stampotje van zomerpostelein, jonge groenten, hollandaisesaus en Stellendams garnalen

€ 27,50

Noordzee tong
In roomboter gebakken Noordzee tong ( 400 gram ) met garnituren

€ Dagprijs

Op de huid gegrilde lijn gevangen zeebaarsfilet met een compote van gestoofde ui, tomaat & gepofte paprika, lamsoren en een schuim van witte wijn

€ 32,50

Hoofdgerechten vlees

Gascogne kalf
Zachte gegaarde sukade en kalfsbiefstuk met een puree van doperwten, zomergroenten, krokante aardappelkaantjes en een romige morillesaus

€ 27,50

Black Angus rund
Tournedos van de runderhaas met truffeljus en bearnaisesaus

€ 32,50

Gebakken eendenlever supplement

€ 7,50

Kwartels
Twee gebraden kwarteltjes met broodvulling op een warme witte koolsalade, krokante spekjes, aardappel rösti en een saus van kriekenbier

€ 27,50

“Australian Grainfed”
Runderentrecote met rode wijnsaus, geglaceerde zilveruitjes, crème van pastinaak, spaghetti van snijbonen met witte bonen

€ 29,50 

Kaas

Kaas assortiment van de Lindenhoff boerderij met noten- vijgenbrood en garnituren

Klein (4 soorten) € 10,00
Groot (6 soorten) € 14,50

Nagerechten

Warm chocoladetaartje met een vloeibare ganachevulling, chocolade crunch, gegrilde ananas en sorbetijs van passievrucht

€ 12,50

Mousse van aardbeien en hangop van boerenlandyoghurt met basilicum, een gelei van hibiscus, sorbetijs en rabarber

€ 12,50

Crème brûllée met gekarameliseerde hazelnoten, roomijs en siroop van espresso

€ 12,50

Bretonse koek met perzik, gemarineerde perzik, cremeux van mint, witte chocolademousse, vanille-ijs en sabayonsaus

€ 12,50

Wijnarrangement € 7,00 per glas BOB-arrangement € 4,25 per glas

Door het gebruik van dagverse ingrediënten kan het gebeuren dat een product niet voorradig is of de juiste kwaliteit heeft. In overleg met u verzorgen wij dan een passend alternatief.

Neem contact op

Restaurant De Wachter

Dam 35
2952 AB Alblasserdam

T: 078-6990177
F: 078-6990178
E:info@restaurantdewachter.nl