A la carte - Restaurant de Wachter

A la carte

A la carte

Koude voorgerechten

formi´ table oester nr. 4
Deze oester wordt gekweekt op tafels in de Oosterschelde. Het resultaat is een zeer mooi model van de schelp met stevig vlees, zilt met zeewiersmaken.
Per stuk € 4,00

Salade van kreeft met Coquille st Jacques, mango, avocado crème, in vanilleolie gemarineerde trostomaat, mayonaise van inktvis en groene tuinkruiden
€ 24,50

Terrine van gerookte zalm- en sliptongfilet met een mousse van Opperdoezer ronde, foreleitjes en een fijne salade van zoetzure groenten
€ 18,50

Steak tartaar van het Simmentaler rund met een tosti van eendenlever, gebakken kwarteleitje, truffelmayonaise en een crème van geroosterde ui
€ 20,50

Vitello Tonnato
Dungesneden zacht gegaarde Gascogne kalfsstaartstuk van de Lindenhoff boerderij met tonijnmayonaise, zwarte olijvencrème en artisjok
€ 17,50

(V) Structuren van tomaat en gemarineerde komkommer met aceto balsamico en Nederlandse feta kaas
€ 16,50

Warme voor- en tussengerechten

In gistbeslag gefrituurde gamba’s met een saus van gamba’s, tomaat, chilipeper en gekonfijte appel
€ 19,50

Scharrelvarken
Langzaam gegaard buikspek van de Big Green Egg, zacht gegaarde wang met gebakken appel, stamppotje van zomerpostelein, saus van Moutarde de Meaux en dragonolie
€ 19,50

Hoofdgerechten vis

Kreeft
Canadese kreeft met groenten uit het seizoen, gegratineerd met bearnaisesaus en een
jus van schaal- en schelpdieren
Halve € 29,50 / Hele € 49,50

Noordzee tong
In roomboter gebakken Noordzee tong (450-500 gram) met Hollandaisesaus en Stellendamse garnalen
€ Dagprijs

Rogvleugel
Gebakken rogvleugelfilet met een garnituur van tomaat, bosui, kappertjes en een botersaus van aceto balsamico, lamsoren, canapé van krokante zuurdesem en dragonmayonaise
€ 32,50

Hoofdgerechten vlees

Des Landes kip
Borstfilet van Scharrelkip uit Des Landes met een vulling van eendenlever en pistache, terrine van aardappel, voorjaarsgroenten en een romige morillesaus
€ 28,50

Gascogne Kalf
Zacht gegaarde kalfswang met krokante nootjes kalfszwezerik, geroosterde uitjes, seizoengroenten, pommes carré en een morillesaus
€ 29,50

Simmentaler rund
Tournedos van de runderhaas met truffeljus en bearnaisesaus
€ 32,50
Gebakken eendenlever (supplement)
€ 9,50

Lozere Lam
Lamskoteletjes gegratineerd met grove mosterd, peterselie en broodkruim, zacht gegaarde lamsnek, gepofte knoflook en een saus van rode wijn, tijm en rozemarijn
€ 32,50

Kaas

Internationaal kaasplateau van kaasaffineur Bourgondisch Lifestyle met dadel- vijgenbrood

4 soorten € 10,00 / Groot 6 soorten € 15,00

Nagerechten

Crème Brûlée van vanille en tonkabonen met gekarameliseerde hazelnoten en roomijs
€ 12,50

Parfait van aardbeien met een krokante amandelbodem, mousse van boerenlandyoghurt, crèmeux van basilicum en een gel van hibiscus
€ 12,50

Flinterdun warm appeltaartje met een bodem van roomboterkorstdeeg, een vulling van frangipane, Granny smith, vanillesaus en pralineroomijs
€ 12,50

Wijnarrangement € 7,00 per glas BOB-arrangement € 4,25 per glas

Door het gebruik van dagverse ingrediënten kan het gebeuren dat een product niet voorradig is of de juiste kwaliteit heeft. In overleg met u verzorgen wij dan een passend alternatief.