A la carte

A la carte

Koude voorgerechten

Zeeuwse Platte oesters no.4
De Zeeuwse Platte word geroemd als dé koningin onder de oesters, met een zeer verfijnde smaak. Deze uniek smaak komt door de fijne aroma’s van alge  én vele zonuren die Zeeland rijk is

Per stuk € 3,75

Salade van kreeft met Coquille st. Jacques, mango, avocado créme, in vanilleolie gemarineerde trostomaat, wasabi-nootjes en groene tuinkruiden

€ 22,50

Ceviche van zeebaars met couscous, zoet zure groenten, vadouvan, geplukte slasoorten, avocado en kerriemayonaise

€ 17,50

Terrine van gerookte eendenborstfilet en eendenlever met een bitterbal van gekonfijte eendenbout, crème van getruffeerde knolselderij en vijgencompote

€ 19,50

Steak tartaar van het Black Angus rund met een tosti van eendenlever, gebakken kwarteleitje, truffelmayonaise en een créme van geroosterde ui

€ 18,50

Vitello Tonnato
Dungesneden zacht gegaarde kalfstaartstuk van de Lindenhoff Boerderij met een tonijnmayonaise, zwarte olijven en tomaat en artisjok

€ 15,50

Soepen

Krachtige ossenstaartbouillon met oesterzwammen, bosui, eendenlever en Madeira

€ 10,50

Lichtgebonden romige kreeftensoep met ravioli van kreeft, venkel en Pernod

€ 12,50

Warme voor-/tussengerechten

In gistbeslag gefrituurde gamba’s met een saus van gamba, tomaat, chilipeper en gekonfijte appel

€ 19,50
Anjou-duif
Rosé gebraden borstfilet met een gekonfijte en daarna gefrituurde boutje, crème van bospeen, geglaceerde sjalotten en een rode port saus

€ 19,50

Hoofdgerechten vis

Gegrilde kreeft met groenten uit het seizoen, gegratineerd met bearnaisesaus en een jus van schaal en schelpdieren

Halve € 29,50 / Hele € 49,50

Kabeljauw
Op de huid gebakken kabeljauwrugfilet met een crème van zoete bataat, een pesto van amandel & peterselie en wilde spinazie

€ 28,50

Rode mul
Gekonfijte mulfilet met citrusfruit, inktvisrisotto, geglaceerde groenten, gedroogde tomaat en een botersaus van heldere tomatensap

€ 32,50

Op de huid gegrilde lijn gevangen zeebaarsfilet met een compote van gestoofde ui, tomaat & gepofte paprika en een schuim van witte wijn

€ 32,50

Hoofdgerechten vlees

Gascogne kalf
Zachte gegaarde kalfsukade en kalfsbiefstuk met een crème van pastinaak, in ganzenvet gegaarde en daarna gegrilde Ratte aardappelen en een rmorillesaus

€ 29,50

Black Angus rund
Tournedos van de runderhaas met truffeljus en bearnaisesaus

€ 32,50

Gebakken eendenlever supplement

€ 7,50

Hert
Rug filet van Veluws hertenkalf met zacht gegaarde zuurkool, beignet van appel, aardappelgratin en rode wijnsaus.

€ 32,50

Iberico varken
Op de Big green Egg gegaarde buikspek, zacht gegaarde wang & gebakken secreto met gekarameliseerde appel, garnituren van wortel & ui en een saus van grove mosterd en dragon

€ 28,50 

Kaas

Kaas assortiment van de Lindenhoff boerderij met noten- vijgenbrood en garnituren

Klein (4 soorten) € 10,00
Groot (6 soorten) € 15,00

Nagerechten

Brownie van pure chocolade met cremeux van passievrucht, gel van passievrucht, bros van witte chocolade, vanille-ijs en chocoladeschuim

€ 12,50

Dessert van citroen en witte chocolade met cremeux van basilicum, lemon curd en merengue

€ 12,50

Crème brûllée met tonkabonen, gekarameliseerde amandelen en praline-roomijs

€ 12,50

Panna cotta van peer met roomboterkorstdeeg, perengel, crème suisse, citroengras roomijs en karamelsaus

€ 12,50

Wijnarrangement € 7,00 per glas BOB-arrangement € 4,25 per glas

Door het gebruik van dagverse ingrediënten kan het gebeuren dat een product niet voorradig is of de juiste kwaliteit heeft. In overleg met u verzorgen wij dan een passend alternatief.

Neem contact op

Restaurant De Wachter

Dam 35
2952 AB Alblasserdam

T: 078-6990177
F: 078-6990178
E:info@restaurantdewachter.nl