A la carte

A la carte

Koude voorgerechten

Fines de Normandië no.3
Het zachte vlees van deze oester heeft een unieke frisse, ziltige smaak met een licht nootaroma.
De smaak van deze oester representeert de zee die haar voedt: mooi en wild

Per stuk € 3,00

Salade van kreeft met Coquille st. Jacques, mango, avocado créme, in vanilleolie gemarineerde trostomaat, inktvismayonaise en verse wasabi

€ 19,50

Huis gerookte zalm van de Big Green Egg met een coulis van waterkers, salade van Opperdoeze Ronde, dille créme fraîche  en een gepocheerd kwarteleitje

€ 16,50

Terrine van in ganzenvet gegaarde Franse scharrelkip met grove mosterd en dragon, Bayonne ham, aceto balsamico en een compote van abrikoosjes

€ 13,50

Steak tartaar van het MRIJ rund met een tosti van eendenlever, truffelmayonaise, aceto balsamico en een créme van geroosterde ui

€ 17,50

Vitello Tonnato
Dungesneden zacht gegaarde kalfstaartstuk van de Lindenhoff Boerderij met een tonijnmayonaise, zwarte olijven en tomaat

€ 14,50

Soepen

Krachtige ossenstaartbouillon met oesterzwammen, bosui, eendenlever en Madeira

€ 9,50

Lichtgebonden romige kreeftensoep met Stellendamse garnaaltjes, venkel en Pernod

€ 9,50

Warme voor-/tussengerechten

In gistbeslag gefrituurde gamba’s met een saus van gamba, tomaat, chilipeper en gekonfijte appel

€ 17,50

Anjou – duif
Rosé gebraden borstfilet met een gekonfijt en daarna gefrituurd boutje, crème van bospeen, geglaceerde sjalotten en een rode portsaus

€ 18,50

Hoofdgerechten vis

Gegrilde kreeft met seizoensgroenten, zwarte fregola, gegratineerd met bearnaisesaus en een jus van schaal en schelpdieren

Halve € 24,50 / Hele € 45,00

Op de huid gebakken kabeljauwrugfilet met een créme van bloemkool, gefrituurde peterselie, seizoen groenten en een saus van geroosterde rode biet

€ 27,50

Medaillons van zeeduivelfilet met ravioli van kreeft, wilde spinazie, Noilly Prat botersaus en een kreeftenjus

€ 27,50

In roomboter gebakken Noordzee tong ( 450 gram ) met garnituren

dagprijs

Hoofdgerechten vlees

Gascogne kalf
Zachte gegaarde kalfssukade en kalfsbiefstuk met in ganzenvet gekonfijte ratte aardappel, bospaddenstoelen, créme van pastinaak en een kalfsjus

€ 27,50

Black Angus rund
Tournedos van de runderhaas met truffeljus en bearnaisesaus

€ 29,50

Gebakken eendenlever supplement

€ 7,50

Fazant
Borstfilet van fazantenhen met Elzasser zuurkool, buikspek en rookworst van het Berkshire varken, aardappelpuree en een saus van moutarde de meaux

€ 26,50

Hollandse haas
Hazenrugfilet en hazenpeper met een mousseline van aardappel, krokante aardappelkaantjes, wildgarnituren en een rode wijnsaus met vossenbessen

€ 27,50

Kaas

Kaas assortiment van de Lindenhoff boerderij met noten- vijgenbrood en garnituren

Klein (4 soorten) € 10,00
Groot (6 soorten) € 14,50

Nagerechten

Warm chocoladetaartje met een vloeibare ganachevulling, gekarmeliseerde banaan, gezouten hazelnoten, pistache en bananenijs

€ 12,50

Flinterdun taartje van roomboterkorstdeeg, amandel, appel en kaneel met vanillesaus en roomijs

€ 12,50

Crème brûllée met gekarameliseerde hazelnoten en cappuccino roomijs

€ 12,50

Karamelparfait met in Pedro Ximinez gemarineerde blauwe vijgen, toffee , krokantje van Haagse hopjes en créme suisse

€ 12,50

Wijnarrangement € 7,00 per glas BOB-arrangement € 4,25 per glas

Door het gebruik van dagverse ingrediënten kan het gebeuren dat een product niet voorradig is of de juiste kwaliteit heeft. In overleg met u verzorgen wij dan een passend alternatief.

Neem contact op

Restaurant De Wachter

Dam 35
2952 AB Alblasserdam

T: 078-6990177
F: 078-6990178
E:info@restaurantdewachter.nl