A la carte

A la carte

Koude voorgerechten

Zeeuwse Platte Oester no.4
De Zeeuwse Platte word geroemd als dé Koningin onder de oesters, met een zee verfijnde smaak. Deze unieke smaakt door de fijne aroma’s van algen én de vele zonuren die Zeeland rijk is.

Per stuk € 3,50

Voorjaarssalade van kreeft met Coquille st. Jacques, mango, avocado créme, in vanilleolie gemarineerde trostomaat, inktvismayonaise en asperge

€ 21,50

Terrine van tongfilet en huis gerookte zalm van de Big Green Egg met een coulis van waterkers, dille créme fraîche en gemarineerde komkommerlinten

€ 16,50

Salade van gerookte eendenborst, gekonfijte eendenbout en een bonbon van eendenlever met vijgencompote, krokante kruidkoek en aceto balsamico

€ 15,50

Steak tartaar van het Black Angus rund met een tosti van eendenlever, gebakken kwarteleitje, truffelmayonaise en een créme van geroosterde ui

€ 17,50

Vitello Tonnato
Dungesneden zacht gegaarde kalfstaartstuk van de Lindenhoff Boerderij met een tonijnmayonaise, zwarte olijven en tomaat en artisjok

€ 14,50

Soepen

Krachtige ossenstaartbouillon met oesterzwammen, bosui, eendenlever en Madeira

€ 9,50

Lichtgebonden romige kreeftensoep met Stellendamse garnalen, asperges en Pernod

€ 10,50

Warme voor-/tussengerechten

In gistbeslag gefrituurde gamba’s met een saus van gamba, tomaat, chilipeper en gekonfijte appel

€ 17,50

Anjou – duif
Rosé gebraden borstfilet met een gekonfijt en daarna gefrituurd boutje, crème van bospeen, geglaceerde sjalotten en een rode portsaus

€ 18,50

Hoofdgerechten vis

Gegrilde kreeft met seizoen groenten, gegratineerd met bearnaisesaus en een jus van schaal en schelpdieren

Halve € 27,50 / Hele € 49,50

Rogvleugelfilet met een garnituur van tomaat, bosui, kappertjes en een botersaus van aceto balsamico

€ 28,50

Medaillons van zeeduivelfilet met ravioli van kreeft, wilde spinazie, Noilly Prat botersaus en een kreeftenjus

€ 29,50

Op de huid gegrilde lijn gevangen zeebaarsfilet met een compote van gestoofde ui, tomaat & gepofte paprika, wilde spinazie en een schuim van witte wijn

€ 32,50

Hoofdgerechten vlees

Gascogne kalf
Zachte gegaarde kalfswang en kalfsoester met asperges, gegrilde Ratte aardappel, voorjaarsgroenten en een romige morillesaus

€ 27,50

Black Angus rund
Tournedos van de runderhaas met truffeljus en bearnaisesaus

€ 29,50

Gebakken eendenlever supplement

€ 7,50

Kwartels
Twee gebraden kwarteltjes met broodvulling op een warme witte koolsalade, krokante spekjes, aardappel rösti en een saus van kriekenbier

€ 26,50

Hollands Lam
Lamsbout, lamsfilet en lamskotelet gegratineerd met grove mosterd, peterselie en broodkruim, gepofte knoflook en een saus van honing, tijm en rozemarijn

€ 29,50

Asperges
Supplement portie asperges met ei en boter
€ 7,50 per 3 stuks

Kaas

Kaas assortiment van de Lindenhoff boerderij met noten- vijgenbrood en garnituren

Klein (4 soorten) € 10,00
Groot (6 soorten) € 14,50

Nagerechten

Warm chocoladetaartje met een vloeibare ganachevulling, gekarmeliseerde banaan, gezouten hazelnoten, pistache creme en bananenijs

€ 12,50

Flinterdun taartje van roomboterkorstdeeg, amandel, appel en kaneel met vanillesaus en roomijs

€ 12,50

Crème brûllée met gekarameliseerde hazelnoten en cappuccino roomijs

€ 12,50

Karamelparfait met in Pedro Ximinez gemarineerde blauwe vijgen, toffee , krokantje van Haagse hopjes en créme suisse

€ 12,50

Wijnarrangement € 7,00 per glas BOB-arrangement € 4,25 per glas

Door het gebruik van dagverse ingrediënten kan het gebeuren dat een product niet voorradig is of de juiste kwaliteit heeft. In overleg met u verzorgen wij dan een passend alternatief.

Neem contact op

Restaurant De Wachter

Dam 35
2952 AB Alblasserdam

T: 078-6990177
F: 078-6990178
E:info@restaurantdewachter.nl